Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- در 4 دهه‌ای که از تاسیس سپاه پاسداران می‌گذرد، این نهاد مقدس نقش‌آفرینی‌های حساس و سرنوشت‌سازی در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و مقابله با دشمنان داشته و همچنین در امر خطیر عمق بخشی به انقلاب در فراسوی جعرافیای کشور نیز پیشتاز بوده است. خبرگزاری میزان – گروه سیاسی: دوم اردیبهشت ماه سالروز تاسیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با دستور امام راحل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نهادی که در خط مقدم دفاع از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن قرار دارد و از همین رو مورد غضب دشمنان قسم خورده نظام مقدس جمهوری اسلامی است.در اردیبهشت ماه سال 1358 شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گامی اساسی در راه سازمان دهی این نهاد برداشت. در 4 دهه‌ای که از تاسیس سپاه پاسداران گذشته است، این نهاد مقدس نقش‌آفرینی‌های حساس و سرنوشت‌سازی در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب و مقابله با دشمنان داشته و همچنین در امر خطیر عمق بخشی به انقلاب در فراسوی جعرافیای کشور نیز پیشتاز بوده است.در ادامه نگاهی خواهیم داشت به کارنامه و سوابق همه فرماندهان کل سپاه پاسداران از بدو تاسیس این نهاد مقدس:جواد منصوری
جواد منصوری که سابقه عضویت در حزب ملل اسلامی را داشت با تصویب شورای انقلاب از میان 7 نفر اولیه و 3 نفر نهایی به عنوان نخستین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی منصوب شد. حکم فرماندهی منصوری که قرار بود 6 ماهه باشد را شهید بهشتی صادر کرد؛ فرماندهی منصوری که از بازماندگان حادثه 7 تیر بود بر سپاه،10 ماه به طول انجامید.معاونت فرهنگی و کنسولی وزارت امور خارجه، سفارت ایران در پاکستان، ریاست مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه و سفارت ایران در چین ازجمله مسئولیت های او بعد زا فرماندهی سپاه است و هم اکنون نیز به عنوان پژوهشگر تاریخ معاصر فعالیت می‌کند و تألیفات و پژوهشهای متعددی در این زمینه دارد.

عباس دوزدوزانیپس دوره 10ماهه فرماندهی جواد منصوری، عباس دوزدوزانی فرماندهی سپاه را عهده دار شد؛ مدت فرماندهی دوزدوزانی بر سپاه سه ماه بیشتر به طول نینجامید. دوزدوزانی بعد از استعفا از فرماندهی سپاه، متصدی وزارت ارشاد در دولت شهید رجایی شد و سپس در مجالس اول و دوم و سوم به نمایندگی از مردم تهران و تبریز حاضر شد.
ابوشریفعباس آقازمانی ملقب به «ابوشریف» در تاریخ 2 خرداد 1359 به فرماندهی سپاه منصوب شد؛ وی که یکی از موسسین این نهاد بود، پیش تر به عنوان اولین فرمانده عملیات سپاه فعالیت می‌کرد؛ دوران فرماندهی ابوشریف بر سپاه یک ماه بیشتر به طول نینجامید و او پس از آن برای تصدی سفارت ایران در پاکستان عازم اسلام آباد شد.مرتضی رضاییپس از استعفای ابوشریف از فرماندهی سپاه، مرتضی رضایی با حکم رئیس جمهور وقت به سمت فرماندهی سپاه منصوب شد اما وی از پذیرش این حکم از آن جهت که تاییدیه حضرت امام(ره) منضم به آن نبود، استنکاف کرد که همین امر موجب شد حضرت امام طی مرقومه ای، حکم رئیس جمهور برای وی را تایید کند و بدین ترتیب در تیرماه 59 مرتضی رضایی به عنوان چهارمین فرمانده سپاه منصوب شد و تا یک سال در این سمت حضور داشت.
محسن رضاییدر سال 1360، پس از استنکاف شهید بروجردی و شهید کلاهدوز از قبول تصدی فرماندهی سپاه، شورای فرماندهی این نهاد با حکم حضرت امام، محسن رضایی را به عنوان پنجمین فرمانده سپاه برگزید.محسن رضایی در طول جنگ تحمیلی به عنوان فرمانده سپاه نقش ویژه‌ای در ساماندهی نیروهای این نهاد و ایجاد هماهنگی میان آنها و قوای ارتش داشت. تاسیس دانشگاه امام حسین(ع) و تاسیس قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء از جمله اقدامات برجسته وی در دوران 16 ساله فرماندهی سپاه بود. سید یحیی صفویسید یحیی صفوی مشهور به «رحیم»، در اواسط سال 1376 با حکم رهبر معظم انقلاب به فرماندهی سپاه پاسداران انتخاب شد. وی پیش‌تر معاونت عملیات کل سپاه و فرماندهی نیروی زمینی سپاه را برعهده داشت.رحیم صفوی در دی ماه 88 طی مصاحبه‌ای با نشریه پنجره، گفت: در نيمه دوم شهريورماه 1376 حضرت آقا بنده را احضار كردند و فرمودند: "به اين تصميم رسيده‎ام كه شما را به فرماندهي كل سپاه منصوب كنم. " بنده پس از اطلاع از تصميم مقام معظم رهبري، در اين رابطه چند خواهش از ايشان كردم‎‏‎؛ گفتم قبول اين مسئوليت بار سنگيني است كه بر دوشم گذاشته مي‎شود و بايد در اين راستا ما را دعا كنيد و در كنار اين درخواست چيز ديگري نيز خواستم كه در اين‎جا نمي‎توانم بيان كنم. پس از درخواست بنده، حضرت آقا با لحن محبت‎آميز هميشگی خود فرمودند كه قبل از اين من هر شب شما را به اسم دعا می‎كردم از اين پس نيز شما را بيشتر دعا می‎كنم و پس از رد و بدل شدن اين جملات تمام وجود بنده را احساسات فرا گرفت.سرلشکر صفوی در سال 1386 پس از 10 سال تصدی فرماندهی کل سپاه پاسداران، با حکم مقام معظم رهبری (مد ظله‌العالی) به عنوان دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا در امور مرتبط با نیروهای مسلح منصوب شد.محمد علی جعفریسردار سرلشکر محمدعلی جعفری در سال 1386 با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان هفتمین فرمانده سپاه انتخاب شد؛ وی پیش از آن به مدت 13 سال فرمانده نیروی زمینی سپاه بود و مسئولیت فرماندهی قرارگاه ثارالله تهران را برعهده داشت. سرلشکر جعفری را معمار سپاه در عصر جدید می نامند که با توجه به نیاز و اقتضائات روز در تجهیز سپاه در حوزه جنگ نرم و منازعه سایبری اهتمام ویژه ای داشته است.نهضت محرومیت زدایی نیز در دوران فرماندهی سرلشکر جعفری بر سپاه به شکل ویژه در این نهاد مقدس استمرار دارد. همچنین چندبرابر شدن قدرت دفاعی و بازدارندگی نظامی جمهوری اسلامی ایران نیز که از دهه‌ها قبل در سپاه پاسداران پی‌ریزی شده بود در دوران فرماندهی سرلشکر جعفری به شکل ویژه در دستور کار قرار دارد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۱۵۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان

نیما اکبرخانی نویسنده در گفتگو با خبرنگار مهر از انتشار رمان جدید خود با عنوان «خاکسپاری دوم بانوی مرگ» توسط انتشارات انقلاب اسلامی و عرضه آن در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران خبر داد.

وی با اشاره به اینکه این کتاب یک رمان برای تمام سنین است» افزود: این کتاب اولین رمان انتشارات انقلاب اسلامی است و هر مخاطبی حتی بزرگسال هم می تواند آن را مطالعه کند. کتاب روایتی از وقایع هشت سال دفاع مقدس تا به امروز است و پر از واقعیت های تاریخی است.

اکبرخانی درباره نحوه نگارش این کتاب گفت: دغدغه اولم برای نگارش این کتاب سرگرمی بوده است به گونه ای که مخاطب چند دهه دیگر بگوید با این نویسنده وارد عرصه کتابخوانی شدم همچنین به دنبال بیان وقایع تاریخی در قالب رمان بودم.

نویسنده رمان «عزرائیل، کهنه سرباز» افزود: تلاش کردم کتاب به شکلی باشد که مخاطب بعد از مطالعه آن حس کند کتاب تاریخی خوانده است. این کتاب وقایع سال ۶۰ در غرب سوسنگرد تا ۲۳ می ۲۰۲۳ را روایت می کند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از کتاب ها تخیل هستند در پایان گفت: رمان و داستان در میان کتاب ها مستقل هستند و امیدوارم این کتاب نیز مانند کتاب های قبل مورد استقبال مخاطبان قرار گیرد.

کتاب «خاکسپاری دوم بانوی مرگ» نوشته نیما اکبرخانی با ۲۸۰ صفحه توسط انتشارات انقلاب اسلامی در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود.

کد خبر 6099464 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • سپاه پاسداران با عملیات وعده صادق، هیمنه دشمن را در هم کوبید
  • آمریکا و رژیم صهیونیستی در آینده منطقه جایی ندارند/ ایران مقاومت را در جهان تقویت کرد
  • در دیدار نچیروان بارزانی با فرمانده کل سپاه چه گذشت؟ + تصاویر
  • عرضه روایتی از هشت سال دفاع مقدس در قالب رمان
  • گرامیداشت اربعین شهادت شهدای کنسولگری ایران در دمشق برگزار شد
  • سردار فدوی: احیای تمامی قنوات کشور در دستور کار است
  • عزت جمهوری اسلامی حاصل رشادت سپاه پاسداران و نیرو‌های مسلح است
  • نداشتن بصیرت نسبت به دشمن، راه نفوذ او را باز می‌کند
  • اطلاعیه سپاه پاسداران درباره شهدای حمله تروریستی اسرائیل
  • پیام سپاه لرستان به مناسبت هفته بسیج سازندگی