Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@06:06:06 GMT

بدون نشانه‌های آلرژی به استقبال بهار برویم

تاریخ انتشار: ۱۹ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۴۲۶۸۱

بدون نشانه‌های آلرژی به استقبال بهار برویم

انگار بهار که می‌شود مبتلایان به آلرژی نه تنها لذتی از نو شدن سال و سرسبزی طبیعت نمی‌برند بلکه زانوی غم به بغل گرفته به فکر کاهش علائم کلافه‌کننده آلرژی هستند. اما چگونه می‌توان علائم آزاردهنده آلرژی‌های فصلی را کاهش داد؟ دکتر مریم محلوجی، از متخصصان آلرژی و ایمونولوژی در پاسخ به این سوال به «ایران» می‌گوید: آلرژی به واکنش غیرطبیعی بدن انسان به مواد حساسیت زا گفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع هنگامی که مواد حساسیت‌زا که از آن‌ها به‌عنوان آلرژن هم یاد می‌شود، وارد بدن مبتلایان به آلرژی شوند سیستم ایمنی بدن آن‌ها واکنش‌های شدیدتری نسبت به سیستم ایمنی بدن افراد عادی نشان می‌دهد. این واکنش‌ها بر اساس سیستم‌های درگیر شده بدن نشانه‌های متفاوتی دارد که از میان آن‌ها می‌توان به رینیت آلرژیک، آسم، انواع آلرژی‌های گوارشی و همچنین انواع مختلف آلرژی‌های پوستی نظیر اگزما و کهیر اشاره کرد.

این فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی می‌افزاید: آلرژی به دلایل مختلفی بروز می‌کند که از میان آن‌ها می‌توان ژنتیک را نام برد. به این معنا که کودکانی که والدین آن‌ها همواره با علائم آلرژی مواجه بوده‌اند بیش از سایرین در معرض ابتلاء به آلرژی هستند. در این جا این سوال پیش می‌آید که چرا افرادی که والدین آن‌ها به آلرژی مبتلا نیستند یا در میان اعضای خانواده آن‌ها فردی مبتلا به آلرژی وجود ندارد به این مشکلات مبتلا می‌شوند؟ این دسته از افراد باید بدانند که همیشه ارث عامل ابتلاء نیست و عوامل محیطی نیز در بروز آلرژی نقش دارند. در واقع قرار گرفتن در معرض عوامل آلرژن موجود در محیط پیرامون نیز در ابتلاء به آلرژی بسیار مؤثر است.

دکتر محلوجی در ادامه به پولن‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دلایل محیطی بروز آلرژی فصلی اشاره می‌کند و می‌گوید: پولن‌ها همان گرده‌های درختان بهاری، چمن‌ها و علف‌های هرز هستند که به همراه هوایی که تنفس می‌کنید وارد سیستم تنفسی شده، آن را درگیر می‌کنند و به بروز نشانه‌هایی مانند تنگی نفس و سرفه منجر می‌شوند.

این متخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی در ادامه علائم بیماری‌های آلرژیک در فصل بهار را چنین توضیح می‌دهد: خارش چشم، ترشح غیرچرکی چشم، اشک‌ریزی از چشم، عطسه، آب ریزش بینی، خارش بینی و گوش، سوزش و خارش گلو، سرفه و تنگی نفس همگی از نشانه‌های آلرژی در فصل بهار است که متأسفانه با قرار گرفتن در معرض آلرژن‌های بهاری شدت می‌یابند. این افراد برای کاهش علائم آلرژی می‌توانند ضمن دوری از مکان‌هایی که احتمال وجود آلرژن‌ها بیشتر است از برخی آنتی هیستامین‌های غیر خواب‌آور استفاده کنند.

وی تأکید می‌کند: در روز‌هایی که وزش باد شدید است آلرژن‌ها به سادگی در هوا پخش می‌شوند از این‌رو بهتر است مبتلایان به آلرژی از حضور در طبیعت یا مکان‌هایی که غلظت آلرژن در آن‌ها بالا است مانند فضا‌های سبز و پارک‌ها خودداری کنند.

این فوق تخصص آسم، آلرژی و ایمونولوژی بالینی معتقد است، استفاده از دارو‌های قوی کنترل آلرژی تنها با نظر پزشک امکان پذیر است و باید از مصرف خودسرانه آن بشدت پرهیز کرد. از این‌رو اگر با مصرف آنتی هیستامین‌های ساده مشکل شما حل نشد و علائمی نظیر التهاب گوش و گرفتگی بینی و گوش شما بیش از ۴ هفته باقی ماند حتماً به پزشک مراجعه کنید تا با درمان مناسب بیماری شما کنترل شود.

دکتر محلوجی در خاتمه توصیه می‌کند: مصرف منظم، به موقع و البته در اندازه درست تجویز شده تنها راهی است که مبتلایان به آلرژی می‌توانند به مدد آن، لحظات خوشی را در فصل بهار تجربه کنند و از زیبایی طبیعت لذت ببرند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آلرژی فصل بهار عطسه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۴۲۶۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر سیدامیر آل‌داوود اظهار کرد: امروزه سرطان‌های روده بزرگ جزء سرطان‌های شایع کشور بوده و موارد ابتلای آن نیز روز‌به‌روز در حال افزایش بوده و به همین رعایت موارد بهداشتی و پیشگیرانه بیشتر از هر زمان دیگری مورد تأکید است.

وی تصریح کرد: در اکثر موارد بیمار مبتلا به سرطان فاقد علائم بارز و آشکار بوده و همین موضوع بعضاً مردم را به اشتباه می‌اندازد و در شرایطی که حال عمومی و وزن و وضعیت اشتهایی خوبی دارند، آن علائم جزئی را جدی نمی‌گیرند و همین موضوع در آینده و در زمان آشکار شدن علائم وضعیت بدتری در فرد بیمار ایجاد می‌کند و بهتر است که با مشاهده هرنوع علائمی، هرچند کوچک، پیگیری و اقدام به‌موقع را داشته باشیم.

عضو هیأت علمی رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رابطه با مهمترین علائم سرطان روده بزرگ، بیان کرد: این بیماری علائم و نشانه‌های متعددی دارد که مهمترین آن‌ها ایجاد مشکل در اجابت مزاج، خون در مدفوع و کاهش به یک باره وزن بوده، به خصوص مشکل اجابت مزاج طولانی شود، و فرد چند هفته مداوم یبوست و اسهال داشت باید وضعیتش مورد بررسی قرار بگیرد؛ همچنین در خصوص کاهش وزن هم باید بگوییم که این شرایط بیشتر در زمانی بوده که بیماری به حالت پیشرفته رسیده و باید آن ۲ مورد دیگر را جدی‌تر بگیریم.

دکتر آل‌داوود اضافه کرد: همچنین باید به موضوع دفع خون مخفی هم به‌طور ویژه توجه کنیم و عمدتاً فرد بیمار دچار کم‌خونی مزمن بوده و اگر علائم مشکوک در زمان طولانی مشاهده شد باید حتماً به پزشک مراجعه شود.

وی تأکید کرد: کسانی که سابقه خانوادگی در ابتلای به انواع سرطان‌ها، از جمله سرطان روده بزرگ دارند باید حتماً تحت غربالگری قرار بگیرند، حتی به افرادی هم هیچگونه سابقه خانوادگی در این خصوص ندارند هم توصیه می‌کنیم که پس از رسیدن به سن ۵۰ سال غربالگری سرطان روده را داشته باشند و تست‌های آن به ۳ روش تست بررسی خون در مدفوع، خون مخفی در مدفوع و انجام کولونوسکوپی بوده است.

متخصص پرتو درمانی و رادیوتراپی با بیان اینکه با توجه به کاهش سن ابتلا به سرطان در زمان بیماری نباید در خصوص فرزندآوری اقدام نماید و باید این کار بین ۲ تا ۳ سال پس از بهبود بیماری باشد، خاطرنشان کرد: همچنین باید اشاره کنیم که پس از بهبود بیماری امکان انتقال سلول سرطانی به جنین وجود ندارد و در این خصوص دغدغه‌ای بابت بارداری و نگرانی زوجین وجود ندارد و فقط همانطور که اشاره شد باید از بارداری در دوره درمان بیماری خودداری شود.

دکتر آل‌داوود افزود: همه ما باید در راستای پیشگیری از انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ به مواردی همچون تحرک و فعالیت بدنی مناسب روزانه، عدم چاقی و افزایش وزن، عدم مصرف غذا‌های پرچرب به‌خصوص فست‌فودها، عدم مصرف سیگار و دخانیات و عدم مصرف نوشیدنی‌های الکلی توجه نماییم، موضوعی که در افراد با سابقه خانوادگی در این خصوص بیشتر از سایر گروه‌های جامعه مورد تأکید بوده و هست.

وی در پایان گفت: باید همچنین به در پیشگیری از سرطان به موضوع آموزش و افزایش سطح آگاهی جامعه هم توجه کرد و اگر به این مهم نیز توجه شود شاهد آمار بالای تعداد مبتلایان به انواع سرطان‌ها از جمله سرطان روده بزرگ و همچنین کاهش سن مبتلایان به این بیماری نخواهیم بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • علائم سرطان روده بزرگ را بشناسیم
  • چرا ربات‌ها و هوش مصنوعی هنوز به گرد پای حیوانات نرسیده‌اند؟
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • علت اصلی سفت شدن و درد مفاصل کشف شد
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۰:۳۰
  • تغییراتی در چشم که باید نگران تان کند!
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟