Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-معادلات انتخاباتی با مجهول‌های زیادی مواجه شده است از یک طرف اختلافات سیاسی جریان‌های سیاسی و از سوی دیگر اما و اگرهای مشارکت سیاسی مردم در انتخابات آینده مجلس یازدهم را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است و بر این ماجرا قصه ردصلاحیت‌ها هم اضافه شده است.

 دو ماه تا انتخابات زمان باقی مانده است و همچنان اما و اگرهای جریان های سیاسی برای رسیدن به یک لیست مشترک و ظهور و بروزشان در انتخابات اولین و اصلی ترین بحث‌های جناحی و سیاسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته ماجرا بعد از اعلام نظر هیات‌های اجرایی درباره صلاحیت‌ کاندیداها تغییر کرد و بار دیگر معضل همیشگی رد صلاحیت مطرح شد. 

در همین رابطه ایرنا در گزارشی می‌نویسد: اصولگرایان این روزها با تصور اینکه رویگردانی جامعه از اصلاحات، آن‌ها را به سوی این جریان سوق خواهد داد؛ از کاهش اعتماد مردم به اصلاح‌طلبان به دلیل عملکرد برخی از نمایندگان منتسب به این جریان خشنودند اما باز هم تجربه تاریخی-انتخاباتی ایران این خشنودی را چندان موجه نمی‌داند. اگرچه شرایط دشوار اقتصادی مردم ممکن است آن‌ها را منتقد و یا حتی مخالف اصلاح‌طلبان کند و این جریان را مسئول چنین شرایطی بدانند اما این به معنای رجوع به اصولگرایان خواهد بود؟

اصولگرایان گرچه با دغدغه احراز صلاحیت در انتخابات درگیر نبوده‌اند و به گفته «علیرضا زاکانی» رقیب را در آرزوی رد صلاحیت حسرت به دل گذاشته‌اند اما روی دیگر سکه را دست‌کم در ۷ سال گذشته نه به اصلاح‌طلبان، که به مردم باخته‌اند. اصولگرایان در انتخابات یک دهه گذشته با تصور رقابت با اصلاح‌طلبان از رد صلاحیت و حضور نیافتن پرقدرت آن‌ها در میدان رقابت راضی بودند اما نتیجه انتخابات نشان می‌داد که آن‌ها برای اقناع جامعه برنامه‌ای ارائه نکردند و در راستای جلب آرای جامعه به ویژه جامعه مدنی، طبقه متوسط و تاثیرگذار شهری کاری انجام ندادند و از همین‌رو بیش و پیش از آنکه در رقابت با حریف بازنده باشند از جامعه و مردم شکست خورده‌اند.

لویی جرگه انتخابات

از سوی دیگر اصولگرایان که از تائید صلاحیت خیالشان راحت است ساز و کار ۱۵۰۰ نفری را برای رسیدن به یک لیست معرفی می‌کنند که در این رابطه محسن کوهکن به نامه نیوز می‌گوید: «هدف مطلوب این است که اصولگرایان به یک لیست واحد برسند اما برای تحقق این هدف سازوکار و فرایند بسیار هم است. اینکه گفته می‌شود ۱۵۰۰نفر جمع شوند تا آنها از میان نامزدها یک لیست ۴۰نفره یا بیشتر را انتخاب کنند خوب است اما مشروط به آنکه در میان آن ۱۵۰۰نفر سلیقه‌های سیاسی مختلف وجود داشته باشد؛ به معنای دیگر آن تعداد، متشکل از طیف‌های مختلف اصولگرایی باشند. اگر چنین حالتی رخ دهد می‌توان انتظار داشت که لیست نهایی مورد توافق واقعی همه طیف‌ها باشد و سلیقه همه را تأمین کند؛ لیستی که ترکیبی از نظرات در آن وجود داشته باشد تا در نهایت ضریب اتحاد بالا برود اما اگر چنین نشود و مثلا ۶۰درصد از آن ۱۵۰۰نفر از یک گرایش اصولگرایی باشند و ۴۰درصد بقیه چهار گرایش را پوشش دهند، اتحاد حاصل نمی‌شود و لیست نهایی مورد توافق همه طیف‌ها نخواهد بود.

باخت اصولگرایان و اصلاح‌طلبان؟

اصولگرایان از همین امروز که هنوز صندوق رایی برپا نشده است جشن پیروزی برای خود گرفته‌اند و به گونه‌ای صحبت می‌کنند که گویا نماینده و رئیس مجلس هستند اما این بازی برای چیست و رفتار انتخاباتی جریان چپ درمقابلشان چگونه خواهد بود؟ ابراهیم فیاض دراین رابطه به نامه نیوز می‌گوید: «همه اصولگرایان اعم از قالیباف و پایداری باورشان این است که دیگر رأی آورده‌اند و انتخابات را برده‎‌اند بنابراین دائم درباره تصمیماتی که می خواهند در مجلس آینده برای اداره کشور بگیرند، حرف می زنند. البته اصلاح طلبان هم از این طرز فکر اصولگراها راضی هستند و بر آتش همین باور اصولگراها می دمند و بیشتر بیشتر فضای بازی در این زمین را برای آنها مهیا می کنند چون یادمان نرفته که همه اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ باور داشتند که رأی آوری رئیسی قطعی است اما همین تصور باعث شکست آنها شد.»

او ادامه می‌دهد: «اصولگرایان سنتی مانده اند و اصلاح طلبان نیز حاضر نیستند نسل اول خود را رها کنند و به نسل جوان و باسواد خود میدان بدهند؛ حال آنکه نسل جوان جریان اصلاحات به مسائل نگاه تخصصی دارند و در حوزه سیاسی افراط و تفریط نمی کنند. با این اوصاف اصولگرا و اصلاح طلب هر دو با هم خواهند باخت. احتمالا نسل جدیدی بدون اسم که من به آنها «اصلاح طلبان بدون اسم» می گویم، از شهرستان ها برای انتخابات مجلس رأی خواهند آورد. این گروه نه اصولگرا و نه اصلاح طلب است اما به شدت باسواد هستند و می توانند کشور و نظام را نجات دهند. اگر نسل جدید سیاسی در انتخابات مجلس رأی نیاورد نظام دچار مشکل خواهد شد چون چرخش نخبگان رخ نخواهد داد.»

فیاض با بیان اینکه سیاسیون فعلی کشور همه فسیل شدند و دیگر نباید در انتخابات مجلس سرکار بیایند، توضیح داد: این افراد وضع مالی شان هم خوب است و دیگر وقت آن رسیده که استراحت کنند و خاطرات شان را بنویسند.

منبع: خبرآنلاین

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۱۹۷۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیلگران سیاسی درباره «وعده صادق» چه گفتند؟

به گزارش خبرگزاری مهر، جمهوری اسلامی ایران اخیرا در واکنش به حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به کنسولگری تهران در دمشق حمله های ترکیبی موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهداف معینی در سرزمین‌های اشغالی انجام داد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این عملیات ده‌ها پهپاد انتحاری از نوع شاهد ۱۳۱ و ۱۳۶ و موشک‌های هایپرسونیک فتاح و سجیل و خرمشهر را علیه اهداف مهمی در سرزمین‌های اشغالی شلیک کرد. در موج حمله های سپاه صدها پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی پرتاب کرده است. آخرین گزارش‌ها حاکی از آن است که عملیات ترکیبی ایران به اراضی اشغالی خسارت‌های فراوانی به صهیونیست‌ها وارد کرده است.

این عملیات واکنش بسیاری از شخصیت‌ها و تحلیلگران برجسته سیاسی و فعالان رسانه‌ای را به همراه داشت.

شاشنک جوشی، سردبیر دفاعی اکونومیست

اسراییل پیشتر به آمریکایی‌ها و دولت‌های منطقه اطلاع داده که واکنش آن (تل‌آویو) اجتناب‌ناپذیر است و احتمالا به پایگاه‌های نظامی یا تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کند.

البته این تحلیل درحالی است که رژیم صهیونیستی عملا از هرگونه واکنش به اقدام تنبیهی جمهوری اسلامی ایران خودداری کرد زیرا وحشت داشت که پاسخ ایران کوبنده تر و دردناک تر از قبل باشد.

جنک یوگر، یکی از تولیدکنندگان برنامه خبری یانگ تِرکس

اگر شما یک دموکرات هستید که از بوش به خاطر آوردن ما به جنگ عراق عصبانی هستید، بهتر است که بایدن را بابت وارد کردن ما به جنگی به مراتب فاجعه بارتر با ایران، تشویق نکنید. لطفاً سعی کنید حداقل کمی اصول و ثبات داشته باشید. به بایدن بگویید ما این جنگ را نمی‌خواهیم!

علی واعظ، مدیر پروژه ایران در گروه بحران

ایران ممکن است توجه جهان را از آنچه در غزه اتفاق میفتد منحرف کند اما دستاوردهای قدرت نرم این حمله برای ایران در جهان اسلام را دست کم نگیرید.

سوال این است که آیا ایران از انزوای اسرائیل سود بیشتری می‌برد یا از محبوبیت خود؟

مایراو زونسن، کارشناس گروه بحران

محتمل‌ترین راه برای جلوگیری از همه درگیری ها، دستیابی به آتش‌بس است.

سینا طوسی، کارشناس اندیشکده مرکز سیاست بین‌الملل

تصور می‌کنم رسانه‌ها و مقامات آمریکایی با استفاده از عباراتی همچون «۹۹٪ رهگیری» یا «فقط اصابت ترکش» - تأثیر حمله‌ها را کم‌اهمیت جلوه می‌دهند که نشان دهنده تمایل به جلوگیری از تشدید تنش است. آنها با به حداقل رساندن شدت حمله ها، ترجیح می‌دهند تا از حمله متقابل بزرگ اسراییل اجتناب کنند.

تامی ویتور، کارمند سابق دفتر اوباما

این دیوانه‌ها سخت می‌خواهند که ما را وارد جنگ مستقیم با ایران کنند. این بی‌رحمانه و احمقانه است و آن چیزی نیست که رای دهندگان در این کشور واقعاً می‌خواهند.

کد خبر 6077751

دیگر خبرها

  • تحلیلگران سیاسی درباره «وعده صادق» چه گفتند؟
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • مدارس دینی بدون مجوز اهل سنت از ۳۳ به ۵ رسیده است
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • پاشنه آشیل مجلس دوازدهم از نگاه سخنگوی حزب اعتدال و توسعه /جریان رائفی پور به دنبال هدایت و مدیریت مجلس است
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • اصولگرایانِ منتقد «گشت ارشاد»، تغییر موضع داده اند؟ /دولت رئیسی همچنان مدافع رویکردهای تند و سلبی در موضوع حجاب
  • تایید صلاحیت ۶ کاندیدای ریاست فدراسیون ورزش‌های رزمی
  • مردم با شرکت در انتخابات دور دوم مجلس به تکلیف دینی و سیاسی خود عمل کنند/ احزاب لیست مشترک بدهند
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!