Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@11:36:50 GMT

خارش چانه: علل و درمان

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۳۵۱۰۲

خارش چانه: علل و درمان

به گزارش اقتصادآنلاین؛ وقتی خارش شما روی ناحیه خاصی متمرکز می‌شود - مانند چانه - می‌تواند بسیار ناراحت‌کننده باشد. خبر خوب این است که راه‌هایی برای درمان خارش چانه وجود دارد. در اینجا چند علت رایج خارش چانه و نحوه درمان آن‌ها آورده شده است.

علت خارش چانه چیست؟

دلایل خارش چانه، معمولاً شبیه به خارش صورت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بیشتر موارد، خارش صورت یا چانه ناشی از چیزی است که به‌راحتی قابل‌درمان است. شایع‌ترین دلایل خارش در چانه شما عبارتند از:

پوست خشک

تماس با محرک

آلرژی

مو‌های صورت/تحریک اصلاح

واکنش به یک دارو

خارش چانه می‌تواند نشانه بیماری جدی‌تری نیز باشد مانند:

آسم

نارسایی کمبود آهن

بیماری کلیوی

بیماری کبد

بارداری

ناراحتی روانی

نحوه درمان خارش چانه چیست؟

اگر خارش چانه دارید و بثورات پوستی ندارید، اغلب می‌توانید خارش را با شستن ناحیه و استفاده از لوسیون بدون تحریک، برطرف کنید. بااین‌حال، درمان‌های متفاوتی برای هر علت بالقوه وجود دارد.

آلرژی:

در صورت داشتن هرگونه حساسیت شناخته شده، خارش چانه شما می‌تواند ناشی از تماس با آلرژن باشد. اگر با آلرژن شناخته شده تماس نداشته‌اید، ممکن است حساسیت فصلی یا قرارگرفتن در معرض آلرژن جدید ایجاد کنید که باعث واکنش می‌شود.

 صورت خود را بشویید تا آثار باقی‌مانده از آلرژن از بین برود. در صورت بروز علائم جدی‌تر، بلافاصله تماس با آلرژن را قطع کرده و با پزشک مشورت کنید.

پوست خشک:

اگر پوست خشکی روی چانه خود مشاهده می‌کنید، راه آسان این است که ناحیه را مرطوب کنید. همچنین از دوش گرفتن با آب بیش از حد گرم خودداری کنید. مطمئن شوید که صورت خود را به طور مرتب شستشو می‌دهید.

 اگر استفاده از یک محصول جدید پوست را شروع کرده‌اید، ممکن است علت خشکی پوست باشد. اگر علائم شما پس از استفاده از محصول ظاهر شد، باید از مصرف هرگونه محصول جدید خودداری کنید.

واکنش‌های دارویی:

اگر به‌تازگی مصرف داروی تجویز شده یا داروی بدون نسخه جدیدی را شروع کرده‌اید، خارش شما می‌تواند عارضه جانبی داروی جدید باشد. برخی از دارو‌های رایج که باعث خارش می‌شوند عبارتند از:

آسپرین

آنتی‌بیوتیک‌ها

مواد افیونی

حتماً به عوارض ذکر شده توجه کنید و در صورت تداوم علائم با پزشک خود مشورت کنید.

جوش یا لکه:

بثورات روی چانه شما می‌توانند به شکل قرمز شدن پوست، ترشح زخم، آکنه یا کهیر ظاهر شوند. اگر جوش یا لکه دارید، از خاراندن آن خودداری کنید. این می‌تواند باعث عفونت یا تحریک بیشتر بثورات شود.

 برای تسکین علائم، می‌توانید از کرم موضعی بدون نسخه - مانند کرم ۱٪ هیدروکورتیزون بدون نسخه - استفاده کنید. اگر بثورات ادامه پیدا کرد یا جدی‌تر شد، با پزشک خود مشورت کنید. هیدروکورتیزون نباید به مدت طولانی روی صورت استفاده شود زیرا باعث نازک شدن پوست می‌شود.

خارش چانه و آسم:

یکی از علائم هشداردهنده برای حملات آسم، خارش چانه است که معمولاً با موارد زیر همراه است:

سرفه‌ای که برطرف نمی‌شود

خارش گلو

تنگی قفسه سینه 

علائم هشداردهنده حمله آسم روبه‌جلو، می‌تواند تا ۴۸ ساعت قبل از وقوع حمله آسم ظاهر شود. یک منبع معتبر در مطالعه نشان داد که ۷۰ درصد از بیماران مبتلا به آسم همراه با حمله آسم دچار خارش می‌شوند.

چکیده مطالب:

خارش چانه می‌تواند ناشی از هر تعداد محرک، حساسیت یا دارو باشد. به طور معمول، اگر با خارش چانه بدون بثورات و علائم قابل‌مشاهده مواجه هستید، می‌توانید آن را با شستشو و مرطوب کردن درمان کنید. در صورت ادامه خارش به مدت طولانی و یا بروز علائم اضافی با پزشک خود مشورت کنید.

پربیننده ترین آیا دود کردن اسپند واقعا فایده دارد؟ تنها مدرک معتبر واکسیناسیون ایران، کارت دیجیتال صادرشده از سوی وزارت بهداشت است ۶ کاری که شما نباید در مورد سینه‌ های خود انجام دهید هرگز ایستاده آب نخورید رشد مو با ۵ ماده غذایی ساده! + عکس

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: خارش بدن مشورت کنید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۳۵۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند

خارش پوست یکی از علائمی است که ممکن است در بسیاری از بیماری‌های مختلف بروز کند.

به گزارش ایسنا، خارش یکی از علائم شایع عارضه‌های پوستی است.

در این مطلب به نقل از بی بی سی، به چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارد، می‌پردازیم:

۱. برآورد تقریبی نشان می‌دهد که ما حدود ۹۷ بار در روز خودمان را می‌خارانیم.

۲. احساس خارش بر اثر تماس با حشرات و گیاهان به دلیل سمومی است که بر پوست ما به‌جا می‌گذارند. مواد سمی باعث آزاد شدن هیستامین‌ها در بدن می‌شوند که نوعی واکنش ایمنی بدن است. در این واکنش بافت‌های عصبی پیام‌های احساس خارش را به مغز ما می‌فرستند.

۳. احساس خارش، شبکه عصبی ویژه خود را دارد. تاکنون تصور می‌شد احساس خارش و درد، مسیرهای دریافت یکسانی دارند اما در سال ۱۹۹۷ مشخص شد احساس خارش، بافت‌های عصبی ویژه‌ خود را دارد.

۴. پیام‌های خارش بسیار به کندی منتقل می‌شوند. بافت‌های عصبی سرعت‌های گوناگونی دارند. پیام‌های لمس با سرعتی حدود ۳۰۰ کیلومتر ‌در ‌ثانیه انتقال پیدا می‌کنند. «درد ناگهانی» (برای مثال وقتی به‌طور اتفاقی دست روی شعله گاز قرار می‌گیرد)‌ با سرعتی حدود ۱۳۰ کیلومتر در ساعت منتقل می‌شود. احساس خارش با سرعتی حدود سه کیلومتر در ساعت انتقال پیدا می‌کند که کمی آهسته‌تر از سرعت راه‌ رفتن انسان است.

۵. احساس خارش مانند خمیازه کشیدن مسری است. دانشمندان با نمایش فیلم موش‌هایی که خود را می‌خارانند به گروه دیگری از موش‌ها به این موضوع پی‌بردند. پس از نمایش فیلم، موش‌های تماشاگر هم شروع به خاراندن خود کردند.

۶. احساس مسری خارش بخش کوچکی از مغز به نام هسته سوپراکیاسماتیک (بخش قدامی هیپوتالاموس) را فعال می‌کند. عصب‌شناسان هنوز به‌ طور دقیق عملکرد این بخش از مغز را در چگونگی مشاهده و تکرار عمل خاراندن درنیافته‌اند.

۷. خاراندن بهترین راه برای خلاص شدن از مهاجمان خارش‌آور است. خاراندن، به دور کردن حشرات موذی یا دفع اثر گیاهان سمی کمک می‌کند. همچنین باعث گشادی رگ‌های خونی و در نتیجه جریان بیشتر گلبول‌های سفید و پلاسمای خون برای از بین بردن اثرات سمی می‌شود. به همین دلیل است که با خاراندن، پوست سرخ و لکه‌لکه می‌شود.

۸. خاراندن احساس خوشایندی است چون باعث ترشح سروتونین در مغز می‌شود.

۹. خوشایندترین نقطه برای خاراندن در بدن مچ پاست. پژوهش‌ها این موضوع را نشان داده است.

۱۰. هرچه بیشتر خود را بخارانید احساس خارش بیشتر می‌شود. خاراندن پوست باعث آزاد شدن هیستامین بیشتر می‌شود و پیام‌های خارش بیشتری به مغز فرستاده می‌شود. اگر این کار را ادامه دهید باعث آسیب دیدن پوست و ایجاد زخم و عفونت می‌شوید.

۱۱. در بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس (صدفک) یا اگزما (درماتیت) چرخه خارش آزاردهنده می‌شود. در چنین مواردی آنتی‌هیستامین‌ تجویز می‌شود تا اثرات هیستامین را خنثی کند و احساس خارش را کاهش دهد.

۱۲. پژوهش‌ نشان داده است که خارش مداوم و مزمن به اندازه درد مزمن ناتوان‌کننده است. خارش مزمن از اثرات جانبی بیماری‌های گوناگونی مانند بیماری‌های کبدی و لنفوم است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چند واقعیت علمی که زیر پوست ما جریان دارند
  • ۸ روغن گیاهی که به درمان شوره سر کمک می‌کند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • روایت عضو شورای عالی کار درباره دستمزد کارگران/ فرمول تعیین حقوق کارگران تغییر می‌کند؟
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • مسمومیت تعدادی از مردم به دلیل مصرف قارچ‌های سمی در لرستان
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • کوتاه شدن قد و علائم قوز پشتی؛ نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟